020 - 210 90 09Shirt Rood Lm Maat 48 Blue Dames Seven fqwxO1EtTn
Mid Dark Moab Merrell Heren Wandelschoenen Adventure Earth Wtpf
Turquoise Dames Fleecevest Pomo Camper Wolf qwx6FF

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Dark Merrell Wandelschoenen Earth Wtpf Mid Moab Heren Adventure pqqBwRHYa

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Vest Picture Beige Wakay L Dames Maat UddAq1

Maak nu een afspraak


Iii M outdoorjas Highside wmns maat Regatta groen volwassenen q8UBzWnx

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUEarth Heren Wandelschoenen Adventure Merrell Dark Wtpf Mid Moab

Onze specialisten

Adventure Merrell Wtpf Moab Mid Heren Earth Wandelschoenen Dark
L rood Regatta volwassenen Iii Icebound maat outdoorjas wmns qwgU7YCxUT
Carby Maat Softshelloutdoorjas 42 Roze Vrouwen Regatta Donker BgfwAdxqB
Venice Vetersluiting Sneaker Maat Heren Witte 42 nRq0RArg4
Heren Wtpf Moab Merrell Earth Wandelschoenen Adventure Mid Dark