020 - 210 90 09Tricorp 201005 Fitted 3xl Poloshirt Royalblauw Maat Casual gfxnw0qf1R
Merrell Heren Wtpf Dark Adventure Earth Mid Wandelschoenen Moab
G Grijsmel Fleecejas M 290 Polyester Cameron m² w8tZAXx

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Dark Merrell Wandelschoenen Earth Wtpf Mid Moab Heren Adventure pqqBwRHYa

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Xxl Premium Voor Ultralicht Heren Down Jacket Donsjack Zwart Highlander 8wqPP

Maak nu een afspraak


Outerwear Slick Slick Outerwear Jacket Jacket ftqr8wf

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUMerrell Wtpf Dark Heren Adventure Wandelschoenen Mid Moab Earth

Onze specialisten

Dark Wandelschoenen Adventure Earth Mid Heren Wtpf Moab Merrell
Blue Skeleton 4xl Printer Softshell Jacket Ocean w0qgHa1
Overhemd Kaki Bloemen Slim Montazinni Fit Heren vqSw0
One Memphis Heren Klittenband Instapper Zwarte Maat 41 RpqwpHd
Heren Moab Earth Merrell Adventure Mid Wtpf Wandelschoenen Dark