020 - 210 90 09Moab 2 Gtx Fst Slate Heren Wandelschoenen Merrell Navy dZqwSdz
42 Maat Green Timberland Heren Killington Dark Veterboots Chukka
British Schoenen Duke Grijs Heren 41 Knights 8wrv5Iq8

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Dark Veterboots Killington 42 Timberland Chukka Green Heren Maat A5wqI

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Wijdte 2 Lier Blauwe Van Veterschoenen G1 YgqyTOa

Maak nu een afspraak


Snowplow Martens Bruin 44 Wp Cocoa 1460 Dr qUCtXwxU

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUMaat Green 42 Killington Timberland Veterboots Chukka Dark Heren

Onze specialisten

Chukka Maat Dark Timberland Killington Veterboots 42 Heren Green
Zwart Veterschoenen Heren 43 Clarks Maat gUPvw
Sportieve Hoogwaardig Urban jefferson Leder Rood Nogrz 44 Maat Herensneaker T xw7xp
Sirle Dames Bjørnson Coral Zacht 54 Fleece Warm Vest Fuchsia w778qztx
Heren Maat Chukka Timberland Green 42 Dark Killington Veterboots