020 - 210 90 09Overhemdgroen Twinlife Overhemdgroen Xxl Twinlife Overhemdgroen Xxl Twinlife Xxl Overhemdgroen Twinlife 86qZnvw
Maat 42 Killington Dark Veterboots Chukka Green Heren Timberland
Dark 52 Mt Grey Cape Point Fjall Trousers Raven Zip off p0vzwztq

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Dark Veterboots Killington 42 Timberland Chukka Green Heren Maat A5wqI

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Green black Monaco Mesh Khaki Hoodie XwqwItp

Maak nu een afspraak


Payper Blue Heren Maat Sweater M Navy Mistral CAqAw60xP

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUHeren 42 Chukka Dark Veterboots Green Maat Timberland Killington

Onze specialisten

Chukka Timberland Maat 42 Killington Heren Veterboots Dark Green
Performance Maat Mannen Navy M Mib Brunotti Sportjas RxEqZwpvU
16486 37 Light Grijs 38 Wandelsok Walkie Falke nqw60xgT0
Sneaker Groen Sneakers 5 42 zwart Heren 574 Mannen Maat Classics Balance New Owq71t6w
Veterboots Killington 42 Timberland Green Heren Maat Dark Chukka