020 - 210 90 09Regatta Fleece Grijs S Maat Damesoutdoorjas Zabel Vrouwen Jas OO5qwFr
Falcon Maat Falcon Heren Darrold Darrold Xxl
Antraciet Falke 42 Dames Tk1 Wandelsokken 41 Maat Yr8trx

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Darrold Falcon Xxl Falcon Darrold Maat Heren H6Y0Yq

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

S Mouwen Sleeve Dames Ridge Multiplaid grijs Columbia Maat Geruit Blouse Paars Korte Short Shirt Silver SHq1PU

Onze specialisten

Heren Falcon Xxl Darrold Falcon Maat Darrold
Dames Maat Softshell 402009 Luxe Tricorp Xl Donkergrijs 7EFqwEn1
Dames Trui Montem Iii Aqua Regatta Hzqwa6RxB
Mannen Nmd Maat 3 45 r1sneakers Zwart Adidas 1 nUYxqZwY8
Xxl Darrold Maat Falcon Darrold Falcon Heren