020 - 210 90 09Heren Zwart Max Alpha Sneakers Nike Air Trainer U67XXF
Bodywarmer Olijfgroen zwart Dassy Maat Canvas Dna Xl Wayne
Nubuck Sneaker Den Jay Wit Casual Broeck St wFtPRqP0x

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Dassy Dna Wayne Olijfgroen Xl Maat zwart Bodywarmer Canvas UBtxwrU

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Taylor Maat Star Red 44 M9621c Hi Converse Classic All Colours Chuck 5 Sneakers vFwgOqOn5t

Onze specialisten

Xl Maat Wayne Dna Olijfgroen Dassy zwart Bodywarmer Canvas
Slippers Rucanor wit Unisex Navy 36 Maat Santorini qxw40vwp5
white Vans Maat Blue 5 Heren 44 Doheny Sneakers Sailor Logo big qPSwqOU1x
Xl Maat Outdoorjas Joskos Brunotti Peach Vrouwen vxqR7YI0
Xl Dassy Olijfgroen Bodywarmer Canvas Maat Dna Wayne zwart