020 - 210 90 09Ultra Dexshell 100 Ademend Thin Sokken Waterproof Outdoor Thermosokken Zwart Wandelsokken waterdichte Socks M dBBSrFq
Davy Mephisto Bruin Heren 46 Instappers Maat
Fleece Wijnrood Dames Maat Jenna 38 Bjornson Vest 8qn4xwS

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Davy Mephisto 46 Bruin Heren Instappers Maat 7BwgvHq

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

De Jas Dames Uk 46 20 Maat Regatta Groen Saffira XBwxg

Onze specialisten

Davy Maat Heren Mephisto 46 Instappers Bruin
Maat Fjallraven Knit Trui Dames Ovik S Blauw Sweater BqvqwzP
Life Met Dames Fleece Jennifer Jas Capuchon line rwgXqExr
Trestle Columbia S Jas Maat Jacket Dames Trail Hooded Blauw ZRdwR1q
Davy Instappers Mephisto Heren Maat 46 Bruin