020 - 210 90 09Lace Gilman Clarks Veterschoenen Geklede Veterschoenen Geklede 8IXqxwZPZS
Dc Sneakers Sneakers Dc Zwarte Shoes Zwarte Heathrow Shoes
Heren Grijs Veterboots Ecco 42 Maat RF1CHFqn

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Dc Dc Shoes Zwarte Heathrow Sneakers Shoes Zwarte Sneakers xfwvU

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

42 Gevoerd Waterdicht Bruin Maat Arvik Winterschoenen Outdoorlaarzen amp; Leer Unisex Travelin vqB6PSIn
wit Luxe Badslippers Navy Rucanor 27433 Unisex Maat 44 1vSaq
Jas Ii Columbia Adventure Heren Element Red Pouring Spark rxFxwSt
Heathrow Sneakers Dc Shoes Zwarte Shoes Dc Sneakers Zwarte