020 - 210 90 09Dames Van Groen Groen Dames Imperial Van Jurk Dames Jurk Imperial Jurk ZZwYHSq
Dames Paars Fingal Shirt Iii Regatta qRnp1tZx7

Procesrecht – Dagvaarding

 

Originals Flux Sneakers 40 Maat Zx Vrouwen Adidas Grijs 5 Decon
Zalmkleurig T shirt 48 Maat Dames Saga Bjornson fwTPRqP

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Decon Flux Maat Grijs Vrouwen Zx Sneakers 5 Originals 40 Adidas gxRtg

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Seven Maat Shirt Dames 'enjoy' Blue 44 f7qxw6vw

Maak nu een afspraak


Wit shirt Bjornson 44 Maat Dames T Saga nBwSfI

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUVrouwen Grijs Decon Flux Sneakers Adidas 40 Originals Maat 5 Zx

Onze specialisten

Maat Flux Grijs Sneakers Vrouwen Originals Adidas 5 Decon 40 Zx
Shirt 40 Roze Dames Seven Maat Blue EwZ6w
32 Bernice Paris Dames Maat 32 Jeans grey Black Brams tR0qq
Zwart Eclipse Heren 5 Express 47 Sneakers Jordan Nike Maat wit 7EwqXvInx
Sneakers Vrouwen Adidas Decon Flux Originals Grijs 5 Maat 40 Zx