020 - 210 90 09Rumi Anti Afritsbroek Life insect Dames line YPxqIIwO5v
Wit 38 Maat Denim Fitflop Sneaker Rally Vrouwen
Blackm Dames True Aaliyah Jas Protest 38 pw0Zqanz11

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Denim Wit Sneaker Rally Maat 38 Fitflop Vrouwen wAqE8xWH7

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Face Pink Jacket Multi Salt Cyclone Dames Jas North The vR1fqw5R

Onze specialisten

Maat Sneaker Denim 38 Wit Rally Vrouwen Fitflop
Melange Tk2 42 Maat Dames Falke 41 Groen Wandelsokken fpxqR
dames blauw Regatta M outdoorjas pernella maat RnZwxOwqp
Blauw Remonte Vrouwen Maat 39 17 D5800 pwt8BFx8q6
Denim Fitflop Wit Maat Rally Vrouwen 38 Sneaker