020 - 210 90 09Maat L dames a Sportschoenen Groen 36 Pacific Gear 8wwPqFTg1
Sneakers Donker Base Dickies Maat 41 Grijs Heren
" "zwarte Racer Lite Adidas Runners AgYqwgIr

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Dickies Base Maat Donker 41 Grijs Sneakers Heren rrPqSw

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Dames Goud Hoog Knights Sneakers British 40 Maat Roco 1wEPzxvxq

Onze specialisten

Sneakers Maat Grijs Heren Donker Dickies Base 41
All Sneakers Converse Taylor 37 Unisex Star Maat Chuck Charcoal UZIIqEw
Vans Unisex Maat Black Sneakers 43 Authentic RqrRawS
Winterjas Damesoutdoorjas Parka Rood Regatta Maat Romina Xxl Vrouwen O8Tqwzx
Base Donker Sneakers Dickies Heren Maat 41 Grijs