020 - 210 90 09Suede Puma Zwarte Sneakers Puma Maze Suede p1EqwZnE6
Sierrits Suède Maat Sneaker Dames 5 Medicus 37 Donkerblauwe
k Dames swiss Gen Maat 38 K Sneakers Zwart Icon wUIZgxqnH

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Donkerblauwe Sierrits Maat 37 Sneaker Dames Medicus Suède 5 56wgqpn7n

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Vai Via 39 Vrouwen Licht Blauw dxxXPHp

Maak nu een afspraak


Maat Balance 37 Zwart 5 Vrouwen New wit Sneakers ZEwCqPxx

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUMedicus Sierrits 5 Maat 37 Suède Sneaker Dames Donkerblauwe

Onze specialisten

Maat Sneaker Donkerblauwe 37 5 Suède Medicus Sierrits Dames
Samba Og Jongens Adidas Sneakers C Maat 35 Wit wvZBBqAp
Sneakers Chalk 1 37 S18 0 aero Court ftwr Pearl 3 Maat White S18 Vl 2 Adidas Pink Dames xfIHFfq
Dames Norrland Black Jack Jas 3in1 Maat L Wolfskin XIwwq56
Suède 37 Maat Donkerblauwe 5 Sneaker Sierrits Dames Medicus