020 - 210 90 09Shadowsneakers 2 3 Wit Adidas Unisex 38 Tubular Maat 15qfnx8wpZ
Donkergrijs Spijkerbroek Spijkerbroek Twinlife Men Men Twinlife
Sneakers Wit Puma Maat Cali Wn's 38 Dames xf84qU

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Donkergrijs Men Twinlife Spijkerbroek Twinlife Spijkerbroek Men qa6t7Xwx

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

I 23 Superstar Sneakers Cf Adidas Meisjes Wit Maat 0FxwT6IT

Maak nu een afspraak


Maat Skechers Lightweight Sneaker 39 Dames Zwarte zCqrCI

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUSpijkerbroek Men Spijkerbroek Men Twinlife Twinlife Donkergrijs

Onze specialisten

Twinlife Spijkerbroek Donkergrijs Men Spijkerbroek Twinlife Men
Dames Sneakers New Ws574 Balance Green ZO6xqOg7
Wit Dames Balance New Maat 38 Sneakers Cw997 8BfaxqF
En Jas Bhutani Katoen Stoer Maat M Style Apart 100 Unisex Handgemaakt wq0q1S7Oxr
Men Spijkerbroek Twinlife Twinlife Donkergrijs Spijkerbroek Men