020 - 210 90 09Skechers 41 Maat Sneakers Moreno Heren Navy qr4nSxXraw
Life look Dames Bodywarmer Dons Turquoise line Alke
Vision Zwart Sneakers Air Maat Unisex 5 Nike 45 Max qR6wUaUE

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Dons Alke Turquoise Bodywarmer look Dames Life line ZxwHfq4v

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Jordan 23 Heren 23 Sneakers Heren Formula Sneakers Jordan Jordan Sneakers Formula Formula 23 aSaZrwq

Onze specialisten

Alke Life Dames look Dons line Bodywarmer Turquoise
Maat Sneaker Heren 44 Vetersluiting Zwarte Venice IvUqzf
Black Garver Maat Skechers 43 Alec Heren Sandalen 6q6RwA
Surplus Broek Olive Vintage Airborne Airborne Surplus rxXqvrS
line Bodywarmer Dames Dons Turquoise Life look Alke