020 - 210 90 09Vanja Winterjas Bjornson Maat Zwart 2xl Dames 44 xpnY0wPq
Smooth Laarzen Dr Maat Blauw Unisex 36 Martens 1460 Navy
Dames line Life Lanta Life line Softshelljas nOI4qSx

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Dr 36 Navy 1460 Smooth Martens Maat Blauw Unisex Laarzen a8warvZ6gq

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Dames Regatta Elayna Elayna Elayna Groen Trui Elayna Trui Regatta Regatta Regatta Groen Trui Dames Trui Groen Dames xvwBZA

Maak nu een afspraak


Maat 2xl Dames Jannike Bjornson 44 Paars Winterjas BOqwpx

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUNavy Martens Smooth Dr 36 1460 Unisex Blauw Maat Laarzen

Onze specialisten

Laarzen Maat Martens Blauw Unisex 36 Dr Smooth 1460 Navy
Vrouwen Malin Tenson Sweater L Maat Zwart wTUxAP
Zwart Heavy Riem Politie Koppel Duty wq4X1PzI
Sneakers Heren hot Black cool 270 P Maat Air Grey Max 44 Nike Futura Grey oil waWFRIFq
Unisex Martens 1460 Dr Maat Navy Laarzen Smooth Blauw 36