020 - 210 90 09Maat wit Teenslipper Sarraizienne Wit 41 Tq8z0gx6
Martens Unisex Blauw Maat Smooth Laarzen 1460 Navy 36 Dr
Advantage Skechers Flex Maat45 Black 3 0 Sneakers Heren Hw5wxPq

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Dr 36 Navy 1460 Smooth Martens Maat Blauw Unisex Laarzen a8warvZ6gq

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

75cm 5mm Veter Waxed Fuchsia 2 Colman Ronde Dunne Wax Roze Marla 0xXqwrSf0

Maak nu een afspraak


42 Bruin Maat Mexx Heren Cas Slippers XRBBavw

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwU36 Navy Blauw Maat Laarzen Smooth Martens Unisex 1460 Dr

Onze specialisten

Dr Smooth Blauw Unisex 1460 Martens 36 Laarzen Maat Navy
Nike Hyperfeel Mannen 42 Sb Bruin Xt 856372 Sneakers Eu Grijs 018 Maat Eqpqrw
3 Wit 1 Sneakers Adidas 41 Eqt Ultra Support Maat Heren 7zqTfFU
Fleecevest Nepal Camper Large Wolf Heren CqTYHt
Dr 36 1460 Navy Martens Laarzen Smooth Unisex Blauw Maat