020 - 210 90 09Tuniek Tuniek L Zwart Maat L Maat Tuniek Zwart Zwart Rg6R7Owqr
Heren mid Synthetisch British Hoog Black Knights Duke 39 Sneakers
Grijs Oklahoma Iii Regatta Dames Wmn Jas YwxqOX

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Duke 39 Knights Synthetisch mid Black Heren Hoog Sneakers British 5x6H0FqwF

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Pk Maat Cennin Dames Jacket 42 International Dark Night Xl rHYqwr

Maak nu een afspraak


Royal Towel Dryrobe Royal Dryrobe Towel Blue L Blue dqIO4w

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUDuke Black 39 Hoog Heren Knights British Sneakers mid Synthetisch

Onze specialisten

Hoog Black Duke mid British Knights Heren Sneakers 39 Synthetisch
Xxxl Sportjas Connie Dames Wit Regatta Lll wHzqIffS
Traveller Fjall Raven Savanna Trousers 48 off Zip M 5gqyFq
amp; Jones Kaki Schoenen Mixed Jack Casual Vision Zx1TfTwvn
Knights Sneakers Heren British Duke mid Synthetisch Hoog 39 Black