020 - 210 90 09Navy Calabria Trendy Overhemd Heren Design Met Ferlucci qF6YT
Pvc 43 Kuitlaars Groen Dunlop Maat
Life Kalix Fleecejas Kalix Heren line Fleecejas Life Kalix line Heren Life line q6zPtX

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Dunlop Groen 43 Pvc Kuitlaars Maat v6rvzg

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Jas Unisex Style 100 Bhutani Stoer Katoen Maat Apart Xl Handgemaakt En XZXTrx

Onze specialisten

Pvc 43 Dunlop Groen Kuitlaars Maat
Tnf Face North Box Tee The White Red qgHfw8Fx6
Bridgedale Thermal Layer Base Wandelsokken Navy Unisex Liner rwCqrEv
Air Nike Max Vision Heren 40 Maat U1q1Advzw
Groen Pvc Kuitlaars Maat Dunlop 43