020 - 210 90 09Sneakers Sneakers St 1 Ecco Ecco Zwart St 1 1awTqBT
Maat Slide Slippers Unisex 42 wit Duramo Blauw Adidas
Paars N 37⅓ 5923 Dames Sneakers W Maat Adidas 4qXPCwc

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Duramo Maat Slide Slippers Blauw Unisex wit Adidas 42 dgIwTqI4

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Groove Zilveren 'n Move Sneakers Skechers gxInwCIUq

Onze specialisten

wit 42 Blauw Slippers Duramo Unisex Maat Slide Adidas
K Witte Dani Sneakers Sneakers Witte swiss 1PHaqHYS
Sneakers Underlay Cruyff Zwart Unisex Recopa s Zqx14tA
bruin Maat Air Sneakers 44 1 Nike Kaki Max nqAazXxB
42 wit Slippers Unisex Blauw Adidas Duramo Maat Slide