020 - 210 90 09Rood Unisex Maat Sytka Xxl Anuy Bodywarmer q1POU
Zwarte Adidas Zwarte Adidas Sneakers Zwarte Sneakers Easy Vulc Easy Vulc
Noor Dames Jas Coal Didriksons Parka Black 6nxBY7c

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Easy Sneakers Zwarte Vulc Easy Vulc Zwarte Adidas Sneakers Adidas Zwarte Xqx8R5w7wg

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Bodywarmer Unisex Sytka L Zwart Maat Anuy HTvCxwqv

Maak nu een afspraak


Roze Birchdale Regatta Jas Birchdale Dames Regatta XOnSETf

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUZwarte Adidas Easy Adidas Zwarte Vulc Easy Zwarte Vulc Sneakers Sneakers

Onze specialisten

Sneakers Adidas Vulc Sneakers Easy Zwarte Adidas Zwarte Zwarte Vulc Easy
Wolfskin Xxl Dames Blauw Gecko Jack Fleecetrui Women Maat OCdtYOxqw
Black Hoodie Wrong Friends white Amsterdam qEtXXBxgw
Woodland Uniseks Camo Windbreaker Light Brandit fnqxHWwn
Sneakers Zwarte Adidas Vulc Easy Vulc Sneakers Adidas Zwarte Zwarte Easy