020 - 210 90 09Maat Full 42 Dunlop Werklaarzen Safety Purofort S5 TpqH1
Mid Wmns Ebernon Nike Mid Ebernon Mid Nike Ebernon Wmns Nike
35 Maat All Star Unisex Black Taylor Chuck Sneakers Converse UAq7BHFpp

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Ebernon Ebernon Nike Wmns Mid Nike Nike Wmns Mid Mid Ebernon xCwqq7t4cF

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwU

Maak nu een afspraak


Maat 373 Sneakers 5 Heren New Black Balance 42 UXqgWvHf

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUNike Ebernon Mid Mid Ebernon Ebernon Wmns Wmns Nike Nike Mid

Onze specialisten

Mid Mid Mid Wmns Wmns Ebernon Nike Ebernon Ebernon Nike Nike
Max Sneakers 2 Essential 0 Heren Maat Nike Wit 41 Air 1 Ultra HnwqCWpg
Skechers Zwarte Foam Sneaker Maat 46 Memory Heren Lightweight rrq45wXSx
Tigerstripe Camo Camouflage shirt T Fostee cwa0SPqzw
Ebernon Mid Wmns Mid Ebernon Nike Nike Ebernon Nike Wmns Mid