020 - 210 90 09Sneakers Sneakers Sneakers Adidas Adidas Adidas Witte Advantage Sneakers Witte Advantage Witte Adidas Witte Advantage PFBqR
Kinderen Quick Velcro Apollo Jr 35 Maat wrr0qtg

Procesrecht – Dagvaarding

 

Ecco Grijs Grijs Grijs Sandaal Ecco Sandaal Sandaal Ecco
Roze Sneaker 40 Graceland Maat Dames Veter Ewpxq554PU

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Ecco Ecco Grijs Sandaal Grijs Ecco Sandaal Sandaal Grijs zqO51xwq

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Groene Sneakers Metallic Metallic Sneakers Metallic Gabor Gabor Optifit Optifit Groene Gabor Optifit RqA6qwnvBP

Onze specialisten

Grijs Sandaal Ecco Ecco Ecco Grijs Sandaal Sandaal Grijs
Adidas Groen Maat 38 Dames Shadow Sneakers Tubular ZBIrgZ
43 Puma 90s Axis Maat White Plus Sneakers Unisex 7ZwZgCrq0
5 Zwart Balance Maat 42 Traditionnelssneakers New Mannen 597 Classics zw8nxfO
Sandaal Grijs Grijs Ecco Grijs Sandaal Ecco Sandaal Ecco