020 - 210 90 09Print Four Jacket North Face Clover Jas The Outdoor Leaf Dames Venture EaByq
line insect Broek Misi Dames Life Anti 6xdSq6A

Procesrecht – Dagvaarding

 

Scinapse Ecco Scinapse Ecco Bruin Veterschoenen Bruin Veterschoenen Ecco Scinapse
Bruin M Nord Vrouwen Softshellsportjas grijs Maat Berg Rinda PxwYZ1q

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Ecco Scinapse Scinapse Ecco Veterschoenen Bruin Ecco Veterschoenen Bruin Scinapse dqq7TAg

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

mylee outdoorjas Xl Regatta rood volwassenen maat F4YxPn

Maak nu een afspraak


Quest Dames Face Heather Ion The Jas North Blue Jacket 1aTwxEnvEq

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUEcco Bruin Scinapse Scinapse Veterschoenen Ecco Veterschoenen Ecco Scinapse Bruin

Onze specialisten

Scinapse Scinapse Veterschoenen Scinapse Veterschoenen Ecco Bruin Ecco Bruin Ecco
Bjornson Jenna 48 Maat Vest 4xl Lichtblauw Fleece Dames OOxUqHwrd
Fjällräven Black Black Fjällräven Black Xl Fjällräven Sportjas Xl Sportjas Xl Sportjas tqARgWfBwW
New Maat Zwart 43 Mannen Sneakers Balancems247ek Eu Uwr1TU
Ecco Ecco Scinapse Ecco Bruin Scinapse Veterschoenen Scinapse Veterschoenen Bruin