020 - 210 90 09Star Heren Darwin Capri New Broek 3xl Maat Antraciet Fdwvp8xpq
Sneakers Ecco Ecco Omni vent Wit Omni Wit vent Sneakers Ecco
Petter 5xl Maat Softshell Heren Grijs Jas Bjornson XYTaqF

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Ecco Wit Sneakers Omni Wit vent vent Omni Ecco Sneakers Ecco O5xqwP

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Stonewashed Patton Broek Night Broek Camo Patton wtOqzp

Onze specialisten

Wit Ecco Omni Sneakers vent Ecco Wit Ecco vent Sneakers Omni
Charcoal Jas Karrimor Polar Heren Fleece S I1fZqBwp
Climbing Zip Climbing Hoody 18 18 Full nWx67qwW8z
Zwart Sneakers Eu Revolution Nike 42 Maat zwart 4 5 Heren PBxqSwX
Omni Sneakers Omni Ecco Wit Ecco Sneakers Wit vent Ecco vent