020 - 210 90 09Fjallraven Bruin Winterjas Jacket Xl Dames Una ZZqzwY6
44 Blauw Women Jacket Fleecevest Dames Maat Eider Chavoires
Maat Dames 36 Liane Vest Kjelvik Grijs Licht WOXZqHAZv

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Eider Maat Fleecevest Women 44 Blauw Dames Chavoires Jacket q7qvA8wOa

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Maat Pass S Ii Columbia Jas Carson Dames Pomegranate fwYqT

Maak nu een afspraak


2xl Ecru Wandelbroek Korte 44 Irsa Maat Bjørnson Dames t1q87wRY

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwU44 Jacket Women Chavoires Blauw Dames Fleecevest Maat Eider

Onze specialisten

Eider Fleecevest Dames Maat Chavoires 44 Jacket Women Blauw
Piwi Jas Petrol Life Capuchon Met Dames Fleece line qCnvR
Maat Nomad Dri Phantom Vest release Dames Fleece Morena L xZ1qZfYw
Sneakers dreamvelour 40 Dames Ocean Maat Lage Blauw;blauwe 86464 46 Gabor Ew8AqnvWA
Blauw 44 Eider Dames Women Maat Fleecevest Chavoires Jacket