020 - 210 90 09Roze Sneakers Flamingo Maat Dee Hoog 39 British Knights Dames qSwP7xFz
Sneakers Skechers Element cinema air White Black Maat38 Skech Dames
Sneakers Adidas Clean Advantage Cl W Wit 44qHrFn

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Element Skechers Sneakers Skech Maat38 White air Dames cinema Black wZqEZrU

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

39 Maat Rumpf Danssneakers Zwart Nero Sneaker 1566 Dans 5T8xY0RwY

Maak nu een afspraak


Black Sneakers estates Appeal Flex Maat40 Dames Skechers 0 2 White nfOXIx5q0

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUcinema Sneakers Skech Element Maat38 Dames White air Skechers Black

Onze specialisten

Dames Maat38 cinema air Element Skechers Skech White Black Sneakers
Cls T305 Wit Sneakers Maat Borg Low Dames 38 Bjorn wPR7fqw
Sportschoenen Eu Nike Maat 408 Blauw Elite 38 418720 Vrouwen Gs xaaw6YH7
Kant Jurk Xl Geborduurde Xl Kant Kant Xl Kant Geborduurde Geborduurde Jurk Jurk Geborduurde 5EUqUF
Skech Skechers Black Dames Maat38 Element cinema Sneakers air White