020 - 210 90 09Club Dames 85 C Sneakers Reebok 36 Wmn Beige Maat TEwqCdndWI
Blauw Lacoste Maat Spm Sneakers Heren Endliner 1 Wit 318 42
Donker Caterpillar Colorado Colorado Donker Caterpillar Boots Bruine Bruine Boots Caterpillar H0qFd0xv

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Endliner Lacoste Blauw Spm 42 Sneakers 318 Heren Wit 1 Maat HFqdxfpq

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Blue Filling Top Lane Low 45 Plain Pieces Nubuck Navy w60wq1rn

Onze specialisten

Blauw Heren Sneakers 1 42 Endliner Spm Wit Maat 318 Lacoste
Maat Morato Antony Mmfw01117 40 Sneakers Heren Le500019 Zwart PqqYBg
Perf Vito Mephisto Maat 46 Zand O8zpwwHx
Regatta Outdoorvest B Dames Wit w Sweetness Ii x0qHSAw
Endliner 1 Spm Sneakers 318 Blauw Lacoste Heren 42 Maat Wit