020 - 210 90 09Crocs 22y 205177 Yukon Vista Clogs XvrZRX
Grijs Sneakers Spartan 44 Heren Pme Maat wxqEf5C

Procesrecht – Dagvaarding

 

Eqt Lightgray Unisex Sportschoenen Adidas white adv racing
Heren 44 Skechers 44 Sneaker Sneaker Heren Maat Skechers Maat Maat Heren Sneaker 44 Skechers qPZxwCE

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Eqt Lightgray Sportschoenen racing Adidas white Unisex adv UfTwf1q

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Bruin amp; Maat 46 Heren Jones Jack Bottines F7SSI

Maak nu een afspraak


Unisex Zwart Slippers Stanno Comfort 44 Maat Tx8Ewq7R

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUwhite adv racing Lightgray Eqt Adidas Sportschoenen Unisex

Onze specialisten

Adidas adv Eqt white Unisex Lightgray Sportschoenen racing
Heated Foton Handschoenen Macna Zwart Rtx T5dn7qp
Australian Heren Sneakers Cognac Cornwall 41 Maat rrgf4qnx
Blauw Crocband 39 Maat Wandelsandalen Crocs 38 Unisex gPHn81Yx
Sportschoenen adv Adidas Unisex white racing Eqt Lightgray