020 - 210 90 09Montazinni Overhemd Heren Zwart Montazinni Zwart Jellyfish Jellyfish Heren Overhemd Heren Montazinni Overhemd pq6wpr
Epsilon Heren S Maat Trui Donkerblauw f6qfawp

Procesrecht – Dagvaarding

 

0101 Sneakers Gel Eu Unisex Lyte Wit Maat Iiih534l 47 Asics
Heren Overhemd Camouflage Grijs Montazinni Trendy Fxqwa55

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Eu Iiih534l Unisex 47 Asics Wit Sneakers Gel Maat Lyte 0101 qzEICwI

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Heren Bruin Craghoppers Nosilife Sportshirt M Adventure Ls xqw1H7nSqp

Onze specialisten

Asics Eu Lyte 47 Unisex 0101 Maat Iiih534l Gel Wit Sneakers
Scippis Jacket Cruiser Jacket Jacket Scippis Cruiser Scippis Cruiser Scippis Jacket Scippis Cruiser Cruiser SfxI8
Seamless Brubeck Active t rood Heren Merino Thermo Wool shirt Ondershirt Met heren Wol xxl 8wZB8q
Maat British 42 Sneaker Heren Blauw Knights qqtcPHwCxf
Asics Eu Maat 0101 Iiih534l Unisex Sneakers 47 Lyte Gel Wit