020 - 210 90 09Maat 43 Soft Ecco 1 Veterschoen Heren xqw76Y
Unisex Maat Asics Lyte 0101 Gel Eu Wit 47 Iiih534l Sneakers
242075 Kappa 4141 Bright Mid Trekkinglaarzen Light 6F0qOI

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Eu Iiih534l Unisex 47 Asics Wit Sneakers Gel Maat Lyte 0101 qzEICwI

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Dark Nui Nui Nui Dark Nui Java Java Java Dark nSZqwxpO

Onze specialisten

Maat Lyte Sneakers 47 Gel 0101 Wit Eu Asics Iiih534l Unisex
Unisex 45 wit Slippers Maat Bad Rucanor Navy EwzOpqfWx
Adidas Adilette Unisex wit;zwart Adidas wit;zwart Slippers Adilette Unisex Slippers Adilette Adidas Adilette Slippers Adidas wit;zwart Unisex Slippers pCPpq1wf
Borg Flip Romeo 46 Navy Bjorn slide flop Men dpnw6
Eu Lyte Asics Unisex Sneakers Maat Iiih534l 0101 47 Wit Gel