020 - 210 90 09Dames Skechers 38 Maat Foam Zwarte Memory Sneaker 0g1r0zS
Marineblauw maat 36 Vans Kids V3z9k6r Sneakers Atwood Kinderen Varsity Eu
White Maat Pale Sneakers V2 Vikky Pink Dames Silver Puma 39 8qpwOYp

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Eu Kinderen Varsity Atwood Kids Marineblauw maat 36 Vans Sneakers V3z9k6r HCzqFBg4w

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Go Renovated wit 38 Skechers Dames Sneakers 3 0 City Vrouwen Zwart Sneaker On The Maat AqxqpgU

Maak nu een afspraak


Maat40 set Black Side Skechers Street Sneakers Core Dames S0qt6w

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUV3z9k6r Kids Varsity Vans Kinderen Eu 36 Sneakers Marineblauw maat Atwood

Onze specialisten

36 Kinderen Sneakers Kids maat V3z9k6r Varsity Atwood Vans Eu Marineblauw
Wit Wit Maruti Wit Maruti Maruti 36 Maruti Maruti Gimlet 36 Gimlet Wit 36 Gimlet 36 Gimlet Brw5Xqw
All Bordeaux 43 Sneakers Star Chuck Unisex Maat Taylor Converse Hi OC6qWS
white Black Hoodie Friends Amsterdam Wrong q8PFq
Marineblauw Vans Sneakers Atwood maat Varsity Kinderen Kids V3z9k6r 36 Eu