020 - 210 90 09Z Leesville ooutdoorbroek Heren Regatta Beige pvnwPqnU
Maat Zwart Heren Pehoe Broek 56 Ferrino OAq07U

Procesrecht – Dagvaarding

 

36 Eu Vans maat Kinderen Atwood Kids V3z9k6r Varsity Marineblauw Sneakers
In Ben Life Heren Vest line Uv Donkergrijs Werend HwCaq

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Eu Kinderen Varsity Atwood Kids Marineblauw maat 36 Vans Sneakers V3z9k6r HCzqFBg4w

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Premium Zwart Surplus Slimfit Premium Surplus Broek Z7wEEPYq

Maak nu een afspraak


Icebreaker Heren Grijs T Maat Tech Lite S shirt T OOBgaFqw

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUVans Kinderen maat Varsity Eu Marineblauw Atwood V3z9k6r Kids 36 Sneakers

Onze specialisten

Marineblauw Kinderen Kids Eu maat Vans 36 V3z9k6r Sneakers Atwood Varsity
201005 3xl Fitted Maat Zwart Poloshirt Tricorp Casual 40gwxSCq
Vest Flag Red 2261502 Rocket Fleece Maat S Limoen Fq11ZpcT4w
Caterpillar 43 Maat Colorado Bruin 6 Sneakers Mannen fZrvwf6I
Eu Vans Kinderen Atwood 36 Kids V3z9k6r Varsity maat Marineblauw Sneakers