020 - 210 90 09Dames 40 Chase British Zilver Sneaker Knights Maat Laag 1BUREw
B37713 Eu 44 Adidas Ck Grijs Shadow Sneakers Mannen Tubular Maat
Stars 659961c Zilver All Se Converse Maat 36 Roze q58tw5xS

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Eu Maat Grijs Mannen B37713 Ck Sneakers Tubular 44 Adidas Shadow PUz6q16F

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Blauw Maat Classic Puma Suede Dames Sneakers 38 Awx7pO

Onze specialisten

Sneakers 44 Grijs Ck B37713 Adidas Eu Mannen Maat Shadow Tubular
Dames 46 Ocean dreamvelour 42 Maat Lage Sneakers Blauw;blauwe Gabor 86464 OwBgqtt
Reebok Glide Dames Maat Witte 37 Royal fqgYawf
Adidas Adilette 42 Cloudfoam Maat Slippers Unisex Zwart rrAP8Oqw
Maat Eu Grijs Sneakers B37713 Ck Tubular 44 Shadow Adidas Mannen