020 - 210 90 09Neck Crew Logo Dickies Harrison Grey RfUaax
Dark Shadow f Men Teva Canvas Eu 12 Voya 5 Flip 45
Groen Enos Zen Maten Xl Fleece Vest Melange Casual wq7gxqTXP

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Eu Voya Teva Flip Canvas 5 f 12 Dark Men 45 Shadow Zqw46Sqp

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Karl Dusk Trousers Fjällräven Outdoorbroek M Pro Heren 6qwwTYd

Onze specialisten

Canvas Eu Flip f Voya 12 5 Dark Teva Men Shadow 45
Fleece Vest 0803 Microfleece Id line aYxSwqZInX
Winterjas Navy Maat Aldrich Regatta Heren Xxl 7qv44P
Maat Comfort 43 Classic Heren Blundstone vUxwnzU
Canvas 45 Teva f Flip 12 Eu 5 Men Dark Shadow Voya