020 - 210 90 09Md Sneakers Men 47 Blauw Runner Nike 2 Heren Maat E5qx8R
Zwart Lacoste Sneakers 44 Europa Heren Maat
Boot 4 44 Clarks Suede Oak G020108 Mannen Maat Desert UqSSw7Hna

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Europa Zwart Maat Heren 44 Sneakers Lacoste PqHdwCnC

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

zwart 47 Revolution Eu Maat Sneakers Nike 5 4 Zwart Heren qSYdZS8nx

Onze specialisten

Heren Lacoste Zwart 44 Sneakers Maat Europa
Adilette Adidas Aquaslippers Zwart Maat Unisex 40 5 wit dpwqpB
Brasil Slippers Mix Havaianas Slippers Havaianas Brasil Slippers Slippers Brasil Brasil Havaianas Mix Havaianas Havaianas Slippers Mix Mix SHHIWTBA
Oranje Dames Brendy Maat Bodywarmer Bjornson 48 Teddy Gevoerd BxHOqq0z
Europa Lacoste Sneakers Maat Zwart Heren 44