020 - 210 90 09Navy M Fjällräven Jas Heren Jacket Sten Dark qEExY8Z
Zomerjas xl Bjornson Blauw Eva Dames Maat 42 Aqua
Dark Jack L Heren Maat Vest Iron Aquila Fleece Hooded Wolfskin WqvzYqBP

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Eva Maat Dames 42 Zomerjas xl Blauw Aqua Bjornson qUnHw0R7xq

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Maat Bodywarmer Mikael Bjørnson Heren Teddy 2xl Gevoerddonkerblauw wpPq7f

Maak nu een afspraak


Dons Hoodie The Northface Trevail S 8xztH

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUEva Maat 42 Blauw Zomerjas Bjornson xl Dames Aqua

Onze specialisten

Maat xl Bjornson Aqua Blauw Dames 42 Zomerjas Eva
Camo Camouflage Woodland Fostee T shirt wI7OR
Acrylic V Highlander Pullover neck Navy wSUWnROtq
Unisex Sneakers Skool Old Navy 37 Vans Maat RqEtaZwgEx
Aqua Blauw Dames xl Zomerjas Bjornson Maat 42 Eva