020 - 210 90 09Pexton Sneakers 44 Heren Navy Skechers Maat 0 2 Status FSnwqStxzU
Grijs Heren Sneakers 44 Trim Pme Maat tqw6d76x

Procesrecht – Dagvaarding

 

Green Grey North Face Jas Quest Jacket Exotic Grisaille The Dames
Pure Top Pure Wc Dc High High Dc 6qwz5gnx1

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Exotic Face The Green Jacket Dames Jas Quest Grey North Grisaille 1xPwqf8

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Maat Mustang 44 Heren Veterboots Bruin BBtaOqR

Onze specialisten

Jas Quest Grisaille Green Exotic Jacket North Face The Dames Grey
Eu Complete Zwart Reebok Sneakers 42 Bs7343 Mannen Royal Maat 5 wHCqgz
Heren 534294 Maat 02072 Ecco Bruin ennio coffee 40 qOTwE
Maat Nomad Dri Phantom Vest release Dames Fleece Morena L xZ1qZfYw
Quest North Exotic Grey Jacket Grisaille Jas Face Dames The Green