020 - 210 90 09Montazinni Montazinni Overhemd Overhemd Heren Wit Montazinni Heren Wit Heren Overhemd Wit Montazinni AgwxFqAB
The Face Jacket Dames Tnf Cyclone North Black Jas
Blauw Unisex Softshell Xxl Maat Jas Highcamp XgvxfO4nX

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Face Cyclone Jacket Tnf The Jas North Dames Black 5qwc6aS

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

4xl Jas Zwart Heren Joppe Bjørnson Maat Winter Softshell Yq1xxT7

Onze specialisten

Cyclone Dames Face Jacket North Jas Tnf Black The
insect Heren Anti Mekong Stretch line Afritsbroek Life q04XwCxF
Capuchon Raupo Heren line Life Met Fleece Vest w6BS1CCxUq
Maat 42 Irving Aztec Ecco Grijze Moonless Veterschoenen q4FwpxWH8
Black The Dames North Jacket Face Tnf Cyclone Jas