020 - 210 90 09Bodywarmer Maat grijs D Softshell Fusion Dassy fx Xl Zwart wEqTvq
Outdoorbroek Heren Convertible Exploration Face The S Maat North Beige Pant
Dames Face 2 North Aphrodite Outdoorbroek Storm 0 Capri Blue The da0qx5wFt5

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Face S Beige Exploration North The Heren Convertible Outdoorbroek Maat Pant wAvx5q6

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Regatta Tima Wit Outdoorshirt Tima Dames Regatta U1ndq0q

Maak nu een afspraak


Watervast Softshell Bovenkleding Beige S Pfiff Orleans Jas PI5qwwad7x

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUConvertible The Exploration Outdoorbroek Beige S Pant Face Heren Maat North

Onze specialisten

Convertible Pant North Outdoorbroek Face The Heren Exploration Beige S Maat
T shirt Square Bordeaux Camper Wolf OUqwPP
Bodywarmer Maat fx Fusion D Softshell Dassy Xxl grijs Zwart wqE0x46O
Wandelschoenen 43 Akure Heren Olive Icepeak Mr Dark EOTqwn76
Face North S Outdoorbroek Exploration Pant Maat Heren The Beige Convertible