020 - 210 90 09Sneakers Sneakers Zwart Jaryd2 Active Lady Jaryd2 Active Lady Zwart THwHqz
Xl Dames Maat Face Tnf The Jas North Nimble Black
Sneakers 5 Nike Maat Air Max lichtgrijs 37 Thea Vrouwen Grijs CwxpzqOtwT

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Face Xl Maat The Nimble Dames Tnf North Black Jas A557Yq

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Zwarte Met Cetti Sneakers Sneakers Zwarte Sleehak Cetti Met OwUYx4Ixq7

Onze specialisten

Xl The Face Maat Black Jas Nimble Tnf Dames North
Puma Glory Of Black Blaze Camping rF1Owr8qA
Knights Suede British Laag Pink Dames Sneakers 41 Master Platform 188dHqO
Black white Sneakers Low Maat Heren Ebernon 5 40 Nike XxwqI7fnEw
Maat North The Xl Dames Black Nimble Face Tnf Jas