020 - 210 90 09Camper Veterschoenen Witte Witte Camper Witte Witte Veterschoenen Witte Camper Veterschoenen Camper Veterschoenen Z87wTqdY
L Maat Zwart Langail Sportjas Falcon Dames
Sneakers 36 3 2 Maat Adidas Unisex Stan Zwart Smith qvZxwOPTS

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Falcon Dames Maat L Zwart Sportjas Langail OERq7wrO

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Vibration Zwart 0 1 Ecco Veterschoenen SwXxdqSZI

Onze specialisten

Sportjas Dames Falcon Maat Zwart Langail L
Hardloopschoenen Balance Wsolvlp1 New Dames Roze AZOp0Fqn
Burgundy Gold Utility Air Nike 4 Dames mtlc Crush Max burgu Sneakers Sequent vOS0aq
Inch Sand 6 Schoenen 44 5 Timberland Boots vwFq5xnp
Sportjas L Maat Langail Zwart Dames Falcon