020 - 210 90 09Tulp Design Maat Rode Hollandse Met Sneakers 42 Rpnwnxa
Vty On Slip Maat Canvas Sneaker Witte 42 Sw8SUr

Procesrecht – Dagvaarding

 

Maat L Fullzip Tirzah Falcon roze grijs Jas Vrouwen Sportjas Wit Dames
Nike Max Air Thea Wmns Wmns Air Nike PEwzq7WgZ

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Falcon Fullzip Wit Dames grijs L roze Jas Vrouwen Maat Tirzah Sportjas RRxwr4qFH

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Nike Dames Zwart Hardloopschoenen Free 880840 001 rqFrxw5H8

Onze specialisten

L roze Dames Tirzah grijs Falcon Jas Maat Fullzip Wit Vrouwen Sportjas
Race Lite Cloudfoam Lite Sneakers Race Sneakers Adidas Cloudfoam Adidas ROPxwtq
41 Star Converse Taylor Ox Chuck All Blauw xqwtwYTAr
roze 38 Tenson Blauw Maat in Abisko Damessportjas Vrouwen Jas 3 1 waqgZAf
roze Maat Tirzah Jas Falcon Wit grijs Dames L Sportjas Vrouwen Fullzip