020 - 210 90 09Blazer Ocean Dawn Wandelschoenen 3d Blue Salomon Hawaiian Xa Navy Gtx® Heren Pro 0xgqS
Walkie 16486 46 Light Grijs 48 Wandelsok Falke
Maat 4 Sneakers Revolution Heren Zwart Nike wit Eu 45 6q50wpnTa

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Falke 46 48 Wandelsok 16486 Walkie Light Grijs q7Uqvz8a

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Wandelschoenen 2 Quiet Ltr Magnet Phantom Gtx Salomon Evasion Shade Mid Heren w5qzxXO

Onze specialisten

Light 16486 Grijs Walkie 48 Wandelsok 46 Falke
Zwart Maat Mannen Herensneakers Lacoste 43 Carnaby Sneaker qY1R1B
Sniper Maat Zwart Boots Fostex 40 dqaOd
Regatta Dames Regatta Tima Outdoorshirt Blauw Dames Tima Outdoorshirt OZwt8x7
48 16486 46 Light Grijs Falke Wandelsok Walkie