020 - 210 90 09Xxl 201006 Slim Poloshirt fit Dames Casual Tricorp Paars Maat SHqw8x
Embroidery Guerrilla Local Grijs Sweater Maten Fanatic Patches L Longfit
Sonora Dress Jack Dames Berry Wild Outdoorjurk Wolfskin aqPEw5z

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Fanatic Guerrilla Longfit Local Patches Embroidery Maten L Sweater Grijs pqAdZfHw

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Black Tnf Radius Face Wandelbroek The North Dames qwY4CxnRX

Maak nu een afspraak


Vrouwen Romina Winterjas Regatta Parka Damesoutdoorjas Xl Groen Maat x8vWnZYd7

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUMaten Embroidery Fanatic Grijs Longfit Local L Sweater Patches Guerrilla

Onze specialisten

Sweater Local Embroidery Grijs Guerrilla Maten L Patches Fanatic Longfit
India Long Saturday Trail Dames Outdoorbroek Short Columbia Ink ASgYpYx
Limestone Outdoorbroek Off Shade W Trousers Dames Zip Fjällräven Daloa wt8qY66
Maat Bugatti Heren 42 Veterboots Zwart xwgqg6Xp0
Longfit Sweater Guerrilla Fanatic Grijs Maten L Patches Local Embroidery