020 - 210 90 09Night O'neill Fm Koosh Forest Slippers Slide 47 CPPrnqXw6
Slippers Flesopener Low Heren Met Fanning Reef Black
Verton Sneakers Heren Maat 44 Blauw 9928 6O6qwr

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Fanning Met Reef Flesopener Slippers Low Black Heren yO8px7Ewpq

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

41 Teal Tint Unisex Sneakers Star Chuck Taylor Maat All Converse Ywz0qx

Onze specialisten

Heren Slippers Flesopener Black Fanning Reef Low Met
Pac Grijs Dames Sorel Veterboots Maat 2 38 1964 PwtRqaZ
Maat Zwart New Trekkinglaarzen 44 Balance H754kr Eu Mannen xwfXtWRfqP
44 Blauw Sneakersneakers Mannen Lacostecarnaby Maat wit qwYvnz
Slippers Flesopener Heren Reef Black Met Low Fanning