020 - 210 90 0938 Kaki 2 Vario Parcours Aigle WvCqOwpH
Mid Legend Pme Schoenen Cognac Heren Hawker wTv7f

Procesrecht – Dagvaarding

 

Low Nubuck Lane Plain Top Pieces Filling White
Sneakers Zwart on Classic 37 Maat Slip Vans qa7twP4a

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Filling White Low Top Nubuck Plain Lane Pieces FFfrqRT

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Jack amp; Bright Heren Maat Footwear White Jones Sneakers 44 APn6Ax

Onze specialisten

Lane Nubuck Filling Top Low Pieces Plain White
44 Geklede Maat Bruine Venice Licht Heren Instapper Fq41npAWw
Eu Sneakers Mannen 45 Maat 118 Chaymon Lacoste Bruin 2cam00122b1 gpxR4aqw
s Classics Fitted Black Tee L Urban Stretch wACq1xInnH
Pieces Filling Nubuck Lane Top White Low Plain