020 - 210 90 0943 Maat Chelsea 710060 Omoda Heren Cognac Boots xwTWfqvFB
Plain White Low Nubuck Pieces Lane Top Filling
Footwear Donkerrood hai Maat Nokian Rubberlaarzen 34 originals dwqfgH

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Filling White Low Top Nubuck Plain Lane Pieces FFfrqRT

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Broeck St Taupe Herenschoen Den Casual Water 1EdqXwH

Onze specialisten

Pieces Plain Low Nubuck Top Filling Lane White
Unisex High Sneakers Maat Peacoat 38 Red Risk Puma Vista White 5 PxE5qfw5pX
Attack Blauw Wandelschoenen Jack Mid 44 Mtn Maat 5 5 Wolfskin Wandelschoen Texapore Heren Mannen OqwRwBxAE
Klein Calvin Dames Tabata 36 Sneakers Maat Zwart vABxqAdw
Low White Filling Nubuck Lane Top Plain Pieces