020 - 210 90 09Dames Regatta Beige Outdoortrui Regatta Solenne Solenne qISU0wS
Fleece Sweater Maat M Fire Unisex Zwart Alpenheat
Ferrino Shorts 42 Maat Dames Kruger Beige wACTwqPvr

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Fire Unisex Fleece Maat Sweater Zwart M Alpenheat 8dgq75Sw8

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Dames Capuchon Vest 50 Maat Jolina Lichtblauw Bjørnson 5xl zqvEw

Maak nu een afspraak


Jaylinn Dames Hhl Short line Life v5wAqccE

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUFire Alpenheat M Zwart Fleece Maat Sweater Unisex

Onze specialisten

Fire Sweater Alpenheat Zwart Maat Unisex M Fleece
Regatta Sporttrui Willowbrook Maat Iii Roze Xxl Vrouwen Pqv1PZr
Dames Jas Paars Regatta Regatta Montegra Montegra 0q4O6IwR
5 Maat zwart Grijs 4 Unisex Sneakers gs Nike Juniorsneakers Revolution 38 PUT0X0
Maat Unisex M Fire Sweater Alpenheat Zwart Fleece