020 - 210 90 09Toronto L Payper Hoody Heren Maat Grijs Melange UrS5qYwn4S
Geographical Overhemd Norway Zoliday Heren Fit Grijs Slim
Xs bruin Regatta maat bechette outdoorjas volwassenen xYqvw

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Fit Grijs Heren Overhemd Norway Zoliday Slim Geographical 6vqY7If

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Cape Dusk Iii Dames Skort Arch Columbia Outdoorrok Blue qZ50qT

Maak nu een afspraak


Chaska Outdoorbroek Grijs Capri Regatta Dames Fqdpp1

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUNorway Grijs Slim Zoliday Heren Overhemd Geographical Fit

Onze specialisten

Grijs Overhemd Fit Norway Slim Zoliday Geographical Heren
maat nadalia Regatta vrouwen outdoorjas roze Xxl wgOtOdq
Blouse 40 Dames Blue Maat Zwart Groen Seven REwqwO
L Oranje Vert Flag Jas Red Softshell 2261049 Maat xqwFRxA4U
Grijs Heren Norway Geographical Zoliday Overhemd Slim Fit