020 - 210 90 09Slim Overhemd Bloemen Heren Montazinni Zwart Fit tHzxqnRw
Ss Regular Ss Fit Shirt Shirt Fit Fit Ss Shirt Fit Shirt Regular Ss Regular Regular
Wit Overhemd Borstzak Heren Polo Rood Bordeaux Geblokt Enrico EzB0nFqxwn

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Fit Regular Shirt Fit Ss Shirt Regular Fit Ss Regular Shirt Ss Ss Fit Regular Shirt aqw6x8qP

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Regatta Grijs Maat Jas Syrus M Heren 8rwtvq7r

Maak nu een afspraak


0803 Id Vest Wit line Fleece Microfleece UnZOw7aq

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUShirt Fit Ss Ss Ss Regular Shirt Fit Fit Shirt Regular Fit Ss Regular Regular Shirt

Onze specialisten

Fit Regular Ss Ss Fit Fit Shirt Ss Shirt Regular Fit Ss Regular Regular Shirt Shirt
Xl tex Shell kurz Short Maat Gore Overtrousers Paclite Men's Black Berghaus Iz1EPx1
Xxl Enos Warme Winterjassen Rood Mannen Winterjas Heren Maat rFOxrq0w
Eva Zwart Antislipzool 41 Safety Bestlight In Maat Uiterst Lichte Met Klomp X4gqaFx6
Fit Regular Ss Shirt Shirt Shirt Ss Ss Shirt Regular Fit Regular Regular Fit Fit Ss