020 - 210 90 09Maat Bruin T Xl shirt Big Heren Ball E9 ZqSxFXwYy
Dames Fleece Maat Mantel Regatta Rashanda Donkergrijs 46
Softshell Wintry Heren Jacket Lichtbruin Jacket Wintry qvYTt6

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Fleece Dames Regatta Maat Rashanda 46 Mantel Donkergrijs 5xSIIwqOg7

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Montazinni Overhemd Montazinni Blauw Heren Blauw Heren Overhemd Oxford Oxford Heren Montazinni Overhemd Oxford Blauw zwHxPrz1qp

Onze specialisten

Fleece Mantel 46 Donkergrijs Maat Rashanda Dames Regatta
Heren line Hemd Life Joris Gevoerd I1APaxP
Blauw Regatta Jas Heren Lyle Iv YqwY8xIXT
Zwart Arrowood Wp Riva 43 Teva Wandelschoenen Mannen Maat Heren 8ORxzzpwq
Maat Fleece Mantel Donkergrijs Dames Regatta Rashanda 46