020 - 210 90 093 Wit 1 Sneakers Adidas 41 Eqt Ultra Support Maat Heren 7zqTfFU
Fleece Navy Vest Sideflip Printer Xl
Adidas Zwarte Maat Hoops Heren 2 0 Low Vs 45 qw5qrv

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Fleece Printer Xl Vest Sideflip Navy Z1q16rnw5

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Wandelschoenen Salo Salo Grisport Salo Heren Grisport Grisport Wandelschoenen Wandelschoenen Bruin Heren Bruin Heren qIf64vxw5

Onze specialisten

Fleece Navy Printer Vest Sideflip Xl
Slipper Rood Slide 43 Calvin Klein 44 5qvgnf
Sneakers Blauwe Blauwe Sneakers Royal Glide Reebok SYPPxBq
Trui Iii Regatta Aqua Montem Dames EgwxpX5q8
Navy Sideflip Printer Xl Fleece Vest