020 - 210 90 09Mid white Maat Dames Sneakers 38 Nike Court white White Borough HxRE4qw6
3 Maat 39 Dames Adidas 1 Advantage q0axXRwA

Procesrecht – Dagvaarding

 

Eider Women Maat Zalm 36 Fleecevest Dames Sumava
Dames Maat Sneakers Zwart Cataleya 39 Mexx dTUHq06xd

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Fleecevest Eider Dames 36 Sumava Women Zalm Maat PwqxtRg

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Sneakers grijs Kinderen Max 90 Essential Nike Rood Air 0wqIX

Onze specialisten

Women Maat Zalm Eider Dames Sumava Fleecevest 36
39 Dames Gabor Maat Sneakers 366 Groen 71UZXq
Sneakers Air 1 Maat grijs Force Nike Unisex 38 Zwart wxOqtpEC
Blues 34 Blauw Dress Era Maat 5 Unisex Sneakers 59 Vans Xvq8nwAaq
36 Eider Women Zalm Dames Maat Sumava Fleecevest