020 - 210 90 09Vans Maat White mid Sk8 snow Unisex 36 Reissue Sneakers Tan rrZF8wq
Blauw Zipin Valdez1 Stretch Fleece Dames Fleecevest
40 Travelin Sportieve Leer Maat Cognac Casual Aberdeen Herenschoenen wqwUFz7a

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Fleecevest Valdez1 Zipin Blauw Dames Stretch Fleece wFZqZfp8

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Flex 0 Sportschoenen 42 Mannen Advantage 2 grijs Skechers Zwart Maat qdxTaWn

Onze specialisten

Fleecevest Stretch Valdez1 Dames Blauw Fleece Zipin
Van Maat Schoenen Floris Heren Nette 47 Bommel 14192 Y7HwHd
43 Doro Pantofola Heren Maat Laarzen Blauw nFfYx4qz
Protest Bluexxl Dames 44 Ground Jas Aaliyah PnaqPr
Fleecevest Stretch Fleece Dames Valdez1 Zipin Blauw