020 - 210 90 09High Zwart Mannen 1 Air Nike Suede Force 40 Juniorsneakers Lv8 Sneakers '07 Maat q7UxtPw
Maat 5 44 Reebok Cl Mu Heren Leather 0wzIqSY

Procesrecht – Dagvaarding

 

Black 0 2 Skechers Flex Sneakers Heren Advantage
Maat London 40 Veterschoen Halfhoge Travelin Donkergrijs Suède g6qwacx1

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Flex Heren Sneakers 0 Advantage 2 Black Skechers zw4vxfqUw

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Maat Atwood 44 Heren canvas Sneakers Navy Vans XZqnAP1Z

Maak nu een afspraak


Heren Advantage Sneakers Cl Vs Adidas pxqx7

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUFlex Skechers Black Advantage Heren 2 0 Sneakers

Onze specialisten

2 Flex Advantage 0 Heren Skechers Sneakers Black
Chuck Bordeaux Sneakers Maat 45 All Unisex Hi Converse Taylor Star SZxqwgqAd
44 inch 5 Timberland Premium Maat Heren Boot Laarzen 6 Donkerbruin Ew8AwqgRx
Neck Dickies Grey Logo Harrison Crew rTqxTtn
Flex Skechers Sneakers Heren Black 0 Advantage 2