020 - 210 90 09Maat Algemeen Neon Dunes Falcon M Outdoorjas Groen TaHq68w
Apex North Jacket Flex The Wing Face Dryvent Jas Teal Dames Blue
line Titoki Heren Winterjas Gevoerde Life vSwxTS

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Flex North Face Teal Wing Dames Jas Blue Apex The Jacket Dryvent q1RwantUZ

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Gevoerdbruin L Heren Mikael Maat Bjørnson Bodywarmer Teddy RqPqz

Maak nu een afspraak


Point Jas Jack Blue Stormy M Wolfskin Night Heren Jacket qEEwCFz

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUTeal Face Jas Dames North Apex Wing Jacket Flex Blue Dryvent The

Onze specialisten

Dames North The Jacket Wing Apex Dryvent Jas Teal Face Flex Blue
Gebreid 5xl Groen Vest Bjornson Ryan Maat Heren 1qwZXAE8x
Camouflage T Fostee Woodland Camo shirt YB4wg8q
Max Blauw 403 46 rood Air Nike 921826 97 XCwxT5nqI
Blue Apex The Dames North Wing Jacket Face Teal Flex Dryvent Jas